AirAsia bakal perkenal kempen menarik ke Langkawi

By TIN Media | Bahasa Malaysia Published 1 week ago on 6 September 2021
Read News

KUALA LUMPUR :

AirAsia akan memperkenalkan kempen menarik untuk memulihkan sektor pelancongan di Langkawi yang akan diumumkan tidak lama lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia, Riad Asmat, berkata keputusan kerajaan untuk memulakan gelembung perjalanan adalah petanda baik untuk pemulihan industri pelancongan secara keseluruhannya di Langkawi.

"Kami berharap dapat terus bekerjasama dengan kerajaan, Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) dan Tourism Malaysia, untuk menyokong pemulihan sektor pelancongan.

"Kami sedang berusaha untuk menawarkan beberapa kempen menarik untuk memulihkan sektor pelancongan di Langkawi yang akan diumumkan tidak lama lagi. Muat turun airasia Super App hari ini supaya anda tidak terlepas tawaran yang menarik untuk Langkawi," katanya dalam satu kenyataan.

Riad berkata, AirAsia menyambut baik pengumuman kerajaan untuk membuka sektor pelancongan domestik di beberapa destinasi bermula dengan gelembung perjalanan Langkawi mulai 16 September 2021.

Katanya, pengumuman itu tentunya amat dinanti-nantikan oleh rakyat Malaysia dan akan menjadi pemangkin untuk penyambungan semula perjalanan domestik dan antarabangsa dalam masa terdekat berikutan keadaan yang bertambah baik dan kadar pemvaksinan yang semakin tinggi.

"Kami telah membuat persediaan rapi untuk kembali terbang dan kami ingin menjemput tetamu untuk menikmati pengalaman perjalanan yang lebih meyakinkan dan selamat bersama AirAsia.

"Keselamatan adalah keutamaan kami di samping sentiasa berusaha memastikan perjalanan yang lancar bagi semua tetamu.

Di AirAsia, kami komited untuk melaksanakan semua protokol kesihatan dan kebersihan yang ketat untuk sepanjang perjalanan anda, termasuk di kawasan terminal sebelum dan selepas penerbangan, di laluan rayap dan kargo serta semasa penerbangan anda. Selain itu, kami telah mempertingkatkan prosedur dan inovasi yang lebih baik," katanya.

Beliau menjelaskan, AirAsia Group kini bersedia untuk kembali terbang dengan dibarisi kakitangan hadapan yang telah divaksin sepenuhnya serta langkah keselamatan tanpa sentuhan dan kebersihan yang tertinggi, sempena pembukaan perjalanan udara dalam waktu terdekat.

"Penerbangan adalah kaedah pengangkutan yang paling selamat, bukan hanya kerana langkah keselamatan menyeluruh yang kami laksanakan, tetapi ciri pesawat seperti sistem penapisan udara di dalam kabin dengan peredaran udara dari atas ke bawah menghindari risiko jangkitan semasa dalam penerbangan.

"Kajian yang dilakukan oleh agensi penerbangan antarabangsa juga telah membuktikan bahawa risiko jangkitan di dalam penerbangan adalah hampir sifar," katanya.


    TAGS / KEYWORDS:

Email TIN

TIN Media

TIN.media - Travel Industry Network is Malaysia's home grown B2B Travel Industry Media with the most influential B2B online resources including news, research, events, and marketing services and more.